Може да не ви се струва голяма работа, но изборът на подходящия ергономичен стол за вашият офис може да допринесе за вашето здраве и комфорт. Седенето неправилно продължителни време може да донесе сериозен стрес на гърба, което да доведе до проблеми с гръбначния стълб. Нека научим повече за това как да изберете правилния ергономичен офис стол, така че да избегнете тези здравословни проблеми.

Съотношението цена-качество

Много често е цената и качеството са в основата на спорове, кой стол всъщност е по-добър. Със сигурност това ще бъде за по-голямата част от клиентите, основния критерий, по който се избира работен офис стол. Със сигурност финансовото ви състояние е от най-голямо значение, за да изберете модела за вас, не позволявайте на ограничените си възможности, да ви попречат да направите правилния избор. Не забравяйте, че купувате стол веднъж, а ще го ползвате с години и това е една от основните причини да изберете по-качествените продукти пред тези с по-атрактивна цена

Визия и дизайн
Разбира се, че визията и дизайна, са някои факторите, от които до голяма степен ще зависи избора на вашия стол, но всичко трябва да има някакви граници. Някои марки столове са с изключителен дизайн и са изработени от скъпи и качествени материали, но не са толкова удобни за дългосрочна операция и са повече за заседателните зали т.е. столове които не са предназначени за ежедневна продължителна употреба. От друга страна, на работното място ще се нуждаете от комфорт и функционалност, а сред онези модели столове с най-много опции за настройка има модели, които изглеждат наистина непривлекателни, защото с всички допълнителни функции, които притежават, малко остава за подобряване на дизайна. Повечето модели на столове се предлагат в няколко различни варианта, което прави възможно да се види, че столът в оригиналния си вариант е много непривлекателен, но при внимателно разглеждане се установява, че моделите с различна база в различен цвят, изглежда много привлекателна.

Като заключение…

За наша обща радост мебелните производители бележат ръст в иновациите и прогреса, създавайки супер ергономични решения за хората в седнало положение, заковани часове наред на бюрото. Разгледани нещата от този аспект, ние сме длъжни да инвестираме известна сума пари, за да се предпазим от здравословни проблеми. И тази инвестиция не е в стола, тя е в здравето ни и много бързо ще ни се отплати. Бъдете сигурни! Пари за качествен и удобен офис стол не трябва да бъдат пестени. Като се замислим добрата ни стойка, доброто ни здравословно състояние и самочувствието са много по важни от спестените 40-50 лв. Мислим, че е крайно време хората, работещи по цял ден седнали да се замислят за здравето си и да заложат на ергономия, качество и удобство.