Може да не ви се струва голяма работа, но изборът на подходящия ергономичен стол за вашият офис може да допринесе за вашето здраве и комфорт. Седенето неправилно продължителни време може да донесе сериозен стрес на гърба, което да доведе до проблеми с гръбначния стълб. Нека научим повече за това как да изберете правилния ергономичен офис стол, така че да избегнете тези здравословни проблеми.

Оценка на възможностите за регулиране на позициите на стола

Потърсете стол, който предоставя възможност да регулирате височината на стола. Височината на вашия ергономичен стол трябва да бъде напълно регулируема. Седалката на стола трябва да се движи лесно нагоре и надолу. Тази настройка ще позволи на хора с различна височина да седят удобно на стола. Уверете се, че можете да регулирате стола според вашата височина. Височината на седалката от 40 см. до 56 см. ще удобно седи човек с височина до 170 см. Имайте предвид, че повечето столове предлагат само малък диапазон за регулиране, което за вас не е препоръчително. Краката ви трябва да могат да стъпнат нормално на пода, а коленете ви трябва да са огънати под ъгъл от деветдесет градуса.

Помислете кой ще използва стола

Преди да изберете ергономичен стол, помислете дали някой друг (колега или някой от вашето семейство) също ще иска да използва стола. Ако е така, то столът ще трябва удобно и лесно настроен, както за вас, така и за другите хора които ще го ползват. Уверете се, че вашият стол е подходящ за всеки в офиса ви, преди да направите покупка. Много ергономични столове предлагат множество функции, които са лесни за ползване. Чрез тях един и същи стол лесно ще може да се настройва според човека, който го ползва.

Уверете се, че елементите на стола могат да се регулират индивидуално

Добрият ергономичен стол ще ви позволи да регулирате всяка една част от него по начин по който да позицията му идеално да отговаря на вашите лични предпочитания. Трябва да можете да местите подлакътниците, седалката, облегалката и всеки един от основните компоненти независимо един от друг. Това ниво на персонализиране ще ви позволи да направите стола подходящ за всеки, който би могъл в крайна сметка да го използва – било то вие или някой друг. Като цяло винаги избирайте столове, които имат голям брой регулируеми функции независимо дали в момента на покупка смятате, че те няма да са ви от полза.

Оценка за правилното разположение на опорните точки

Проверете стола за подходяща горна и средна опора на гърба. Правилните ергономични столове ще предлагат пълна опора в горната и средната част на гърба. Ако ще седите дълго време, поддържането на гърба и естествената му форма ще бъде важно за предотвратяване на наранявания или напрежение. Уверете се, че ергономичният ви стол има отлична опора за горната и средната част на гърба, преди да направите покупка.

Вижте част 2 на статията тук.